FYSIOTHERAPIE & REVALIDATIE TRAINING

Als je een operatie aan spieren of gewrichten hebt gehad of als je een bot hebt gebroken is het belangrijk om zodra het kan, met fysiotherapie en revalidatie training te beginnen.

Fysiotherapie en revalidatie training helpen namelijk om je herstel te versnellen.

WAAR MEE TE  BEGINNEN

Een van belangrijkste dingen in het herstelproces die als eerste aangepakt moet worden na een operatie of botbreuk is het terugkrijgen van het gevoel en controle in dat gebied.

Had ik al gezegd dat mijn specialiteit zenuw problematiek is?

De zenuwen moeten goed communiceren met de spieren voordat er überhaupt gedacht kan worden aan herstel oefeningen. Je moet een goede basis creëeren, en hiervoor gebruik ik speciale zenuw technieken. Doordat er een zwaar trauma is geweest en daarna vaak een periode van gips of immobilisatie, is je brein als het ware losgekoppeld van dat gebied. Deze koppeling weer terugkrijgen is essentieel voor de verdere revalidatie.

EN DAARNA:

Zodra deze connectie er weer is, kunnen we langzaam beginnen met het opbouwen van de kracht in het geblesseerde gedeelte. Hierbij is het belangrijk om ook de omringende spieren en gewrichten mee te nemen. De spieren moeten ongehinderd kunnen bewegen en door gebruik te maken van o.a. Active Release Techniques en Functional Range Conditioning kunnen wij voelen of er bepaalde structuren goed of minder goed functioneren en indien nodig, corrigeren. Op deze manier worden de spieren sterker op de juiste plaats en zul je geen last hebben van compensatie mechanismen.

Naast het terugkrijgen van de connectie tussen je brein en het geblesseerde gebied is het belangrijk dat alle betrokken spieren en gewrichten weer optimaal kunnen bewegen. Dat is waar wij het beste in zijn!

FYSIOTHERAPIE

Gewoon fysiotherapie?

Niet helemaal. Ik ben wel fysiotherapeut maar door mijn altijd gedreven zoektocht naar nieuwe en betere technieken over de hele wereld heb ik mijn eigen behandel methode ontwikkeld waar ik de beste resultaten mee behaal.

De plek waar je probleem / pijn zit, is slechts het puntje van de ijsberg; het eindresultaat van compensatie over tijd. Je moet dus altijd verder kijken dan de plek van de pijn en zorgen dat je niet alleen de pijnplek behandeld maar ook de oorzaak weg haald zodat het probleem niet meer terug komt.

Door verder te denken en te kijken dan standaard fysiotherapie kan jouw probleem snel en blijvend opgelost worden.

De meeste problemen zijn binnen 6 – 8 sessies uitbehandeld.

WAAROM KIEZEN VOOR FYSIOTHERAPIE

RAMON VERDEL

Wanneer je klachten hebt wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al van alles geprobeerd maar helaas zijn je klachten nog steeds in dezelfde of mindere mate aanwezig. Wij doen het net even iets anders. Door gebruik te maken van onze eigen behandel methode blijkt dat wij problemen oplossen die niet oplosbaar leken. Het is geen magie wat wij gebruiken maar simpelweg een combinatie van de beste technieken uit de hele wereld die bij onze denkwijze passen. Wij zullen nooit technieken gebruiken waar wij zelf niet achter staan.

Wij geloven in de kracht van persoonlijke relaties en contact. We nemen de tijd om naar je te luisteren om niet alleen je klacht, maar vooral ook jou te leren kennen.

Wat je bij ons krijgt:

  • Persoonlijke aanpak. Hoewel elk lichaam nagenoeg dezelfde bouwstenen heeft, is elke klacht anders. Door uit te vinden waar jouw klacht precies vandaan komt en welke systemen er nog meer van invloed zijn, kunnen we een persoonlijk plan maken om je terug te krijgen waar je wilt zijn.
  • Duidelijk en begrijpelijk plan. Geen moeilijke woorden. Jij moet snappen waar wij mee bezig zijn, anders werkt het niet.

  • Resultaat. En dat is vaak sneller dan je denkt. De behandeltechnieken die wij gebruiken zijn uniek in Nederland en werken gewoon heel goed. Wij zijn geregeld in het buitenland te vinden om bij te leren om jou beter te helpen..

De kunst van fysiotherapie begint bij de eerste afspraak. We nemen de tijd om niet alleen je klacht, maar vooral ook jou te leren kennen.

Bij acute klachten is vaak het bewegingsapparaat (dus spieren, gewrichten etcetera) betrokken, maar bij langdurige klachten is zelden alleen het bewegingsapparaat betrokken. Naast de beweging van botten en spieren, gaan we op zoek naar de relaties en connecties met de andere systemen die in je lichaam actief zijn. Denk hierbij aan je lifestyle, ademhaling, spijsvertering, immuunsysteem, slaap, stress en mindset.

Door verder te denken en te kijken dan standaard fysiotherapie, worden relaties sneller gelegd en is de oplossing van jouw probleem vaak dichterbij dan je denkt.